11 jucatori de fotbal chinezesti plus o rezerva care lupta pentru binele tau
Categories Super-Blog 2017Se da urmatorul scenariu: intr-un apartament normal de bloc, musai unul din ala comunist (cu urme evidente ale comunismului) se strang 4 prieteni. Ei au 12 cutii de mancare chinezeasca Wu Xing GOALE, au niste bani la dispozitie si un chef nebun de distractie.
Unul dintre ei s-a gandit ca cele 12 cutii pot fi asezate strategic ca pe un teren de fotbal. E drept, pentru ca pe teren trebuie doar 11 jucatori, ratiunile fotbalistice au trimis una dintre cutii pe banca de rezerve. Totusi, pentru ca si ea sa fie utila, a fost declarata antrenoare. Tactica aleasa pentru cele 3 cutii a fost 442. Cu portar cu tot, bineinteles.
Acum, chiar daca acele cutii erau goale, exercitiul de imaginatie presupunea sa fie gasite diverse chestii care ar fi trebuit sa fie in ele. Si acum sa vedem rolurile fiecareia dintre cutii:
Cutia antrenor – decide ce cantatie de mancare va fi in fiecare cutie si rolul acestora. Esential, desi aparent se poate castiga meciul si fara ea.
Cutia portar – aici imi imaginez o cutie de lichid. Sau, strict metaforic, un lichid. Un vin, o bere, orice. Degeaba-ti potolesti foamea, ceilalti isi fac treaba, daca te frige adversarul pe contra-atac. Deci e ceva absolut necesar.
Linia de fund: 4 cutii cu aperitive. Ultima linie de aparare contra foamei. Doar te lupti cu ea, fara sa inscrii, fara sa castigi efectiv batalia. Cele 2 aperitive de pe benzi sunt ceva mai satioase, putand ajuta linia de mijloc.
Atacantii, piesele de rezistenta, sunt Felul principal (carnea) si garnitura. Cei 2 atacanti care trebuie SERVITI de intreaga linie de mijloc. Toata linia de mijloc lucreaza pentru ei.
Un mijlocas – condimentele, un alt mijlocas – painea (romanii comanda paine la chinezesc, desi nu prea se face), un alt mijlocas salata (uneori poti ataca doar cu ea, caz in care ai sanse mici sa dai gol) si un altul, coordonatorul de joc, ceva specific chinezesc: sosul de soia. Fara el, nu este restaurant chinezesc. Punct.
Lasand la o parte exercitiul de imaginatie, trebuie sa va anunt o chestie misto: campania Share and Play desfasurata de Wu Xing are premii foarte interesante. Tot ce trebuie sa faca este sa dea o comanda in grup si sa raspunda la provocarile de pe site. Provocarile rezolvate trebuie pozate, picture or it doesn’t exist, cum ar zice chinezu’ globalizat. Premiile constau in vouchere pentru restaurantele Wu Xing ori, marele premiu, un Huawei P10, considerat a doua minune a Chinei dupa Marele Zid.
Iar daca aveti impresia ca tradati cauza capitalista daca mancati chinezeste, eu zic sa va ganditi de 2 ori. Si sa luati, macar partial, exemplul Aradului cu al sau parc al reconcilierii. #Pebune
11 jucatori de fotbal chinezesti plus o rezerva care lupta pentru binele tau – articol inscris in competitia Super-Blog 2017.
La capitolul mancare chinezeasca si imaginatie zic pas de data asta Emil.