Mutatul este dificil pentru persoane comode ca mine

Categories VLOG

Vedeti exact pe vlog POVESTEA mea. Va explic acolo cum sta treaba. Va povestesc despre mine. Aici, insa, va vorbesc despre partea obiectiva a lucrurilor. Ideea este simpla: mutatul este dificil pentru persoane comode ca mine. Altfel, mutatul se poate dovedi util, chiar eficient, in multe situatii.

Prima idee care trebuie retinuta, una fundamentala dupa mine: eu prefer tot timpul mobila noua tocmai pentru ca aia imi este adusa la usa. E mai greu cu montatul, uneori iti trebuie talent deosebit sa montezi un amarat de raft. De Ikea vorbesc, dar nu-s singurii. Din pacate. La mobila, si asta este de retinut, e chiar important daca e sau nu transportul inclus in pret. La telefoane mobile ori la tablete nu e deloc important. Chiar si un televizor poate fi carat pe cont propriu.

A doua idee, si ea importanta: valoarea unui loc este data si de amintirile pe care le ai acolo. Mutatul este dificil nu doar pentru persoanele comode, ci si pentru cele nostalgice. Eu locuiesc de cand ma stiu, ma rog, de la 7 ani, in cartierul Pantelimon (pe Iancului de fapt, aproape de Mega Mall) si pe bune daca ma vad locuind, pe termen lung, in alta parte. M-as obisnui greu cu alta zona, chiar daca ar fi vorba de una mai centrala. Vorbesc serios.

A treia idee, fundamentala: romanii se muta mai rar decat strainii. Au un simt al proprietatii mai dezvoltat. Ideea de chirie ii inspaimanta, o asociaza cu comunismul. Nu conteaza ca atunci erai chirias la stat, acum stai cu chirie in apartamentul cuiva, al unui proprietar, al unui om. Sechelele raman.

A patra ideea, la fel de importanta: mutatul costa. Apelezi la o firma de transport mobila si indiferent cat de buna e acea firma, cat de ieftina este, cat de grijulie este cu mobila ta, transportul ei tot are un pret. Care se adauga stresului mutarii, efortului de a strange lucrurile si ulterior de a le rearanja in noua locatie. Sa ne intelegem: pe mine ma enerveaza si sa fac un bagaj sa plec 5 zile la munte. Mi se pare o corvoada. N-as putea face asta constant. Sa ma mutat la fiecare 3 ani. Poate d-aia nu m-am facut agent secret :))

Ideea numarul cinci, poate cea mai importanta, este cea legata de personalizarea casei in care stai. Pe de-o parte, ii apreciez pe cei care stau cu chirie, care sunt flexibili, care se muta des. Ei fac ceva ce eu nu as putea face. Ceva ce-i peste puterile mele. Pe de alta parte, ii intreb des: bai, dar tu nu-ti personalizezi in niciun fel casa? Nu-ti zugravesti peretii in verde, daca asta-i culoarea ta preferata? Raspunsul lor m-a socat cumva: bai, nu, ceea ce e de bine, banii aia ii pot folosi la altceva! Si inca ceva, tot de la o persoana care sta cu chirie: din acest motiv sunt atat de activa si stau putin in casa. Casa e doar undeva unde sa te odihnesti, unde sa dormi. Nu as putea sta mai mult de 24 de ore inchisa-n casa.

Mutatul este dificil pentru persoane comode ca mine, altfel este ceva ce recomand. Faceti ce zic eu, nu ce fac eu. Si nu sunt popa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.