Locuri unde timpul curge altfel

Categories VLOG
Locuri unde timpul curge altfel Prin Cismigiu

Exista in aceasta lume (tara, oras) cateva locuri unde timpul curge altfel. Timpul este relativ nu este o vorba in vant. este o realitate.

Ce inteleg prin Locuri unde timpul curge altfel? Pai, haideti sa va zic asa: un loc unde lumea nu se grabeste, unde pare ca are tot timpul din lume. Serios: voi ati simtit ca vreun loc anuleaza aceasta stare? Esti de fiecare data contra timp, insa cand ajungi intr-un loc parca graba dispare brusc. Serios.

Ideea este, insa, alta: ideea e sa gasesti (sa gasesc) locuri unde timpul curge altfel, insa acestea sa fie locuri pozitive, care sa te incarce de energie pozitiva.

Caci, altfel, in aceasta categorie pot lesne enumera inchisoarea, cimitirul, casa de corectie ori spitalul de psihiatrie. Da, acelea sunt locuri unde timpul curge altfel, insa nu sunt nicidecum locuri unde ti-ai dori sa-ti petreci timpul.

Cu un amendament, poate: sunt persoane care merg des la cimitir. O fac fie pentru a se reculege la mormantul cuiva. A vorbi cu o persoana decedata este o forma de terapie uneori eficienta. Sa nu mai vorbesc despre cimitirele acelea vesele ori cimitirele-muzeu.

Daca vorbim despre Locuri unde timpul curge altfel  din capitala, primul care-mi vine-n minte este Parcul Cismigiu (Gradina Cismigiu, ca sa fiu mai exact). Pentru mine parcul acela are un loc special in suflet. Am explicat pe vlog de ce:

Trecand peste acest lucru, incerc sa ma gandesc daca mai e vreun astfel de loc prin capitala. Din pacate PENTRU MINE nu mai este niciun astfel de loc.

Prin Cluj, in categoria locuri unde timpul curge altfel intra in mod cert Gradina Botanica. Pentru mine Gradina Botanica nu este frumoasa, nu este de studiat, nu este obiectiv turistic de bifat, ci este un loc de unde ma incarc. Nefiind clujean, nu ma pot plange ca nu cunosc vreun alt loc. Poate pur si simplu nu exista ori poate pur si simplu nu-l cunosc eu. Irelevant.

Acum ceva timp, in 2016 mai precis (acum 5 ani, Doamne, cat timp a trecut!) am tras un clip acolo:

Stateam, insa, sa ma gandesc la alte gradini botanice. Cea din Bucuresti, desi GRADINA si nu parc, are ceva ce-mi displace. Poate pentru ca nu este foarte ingrijita, poate pentru ca e plina de tineri care fumeaza iarba, habar n-am, insa nu este nicidecum un loc care sa-mi dea un vibe pozitiv.

In Timisoara, caci am fost si pe acolo, avem Parc Botanic. Un parc dragutel, linistit, dar cam atat. E parc, intri si iesi cand vrei (fara paza, fara taxa de intrare), insa nu-mi inspira nimic. Nici macar sentimente negative, precum Gradina Botanica din Bucuresti. Am si de acolo un clip:

Am fost si prin Craiova. Si acolo e parc botanic. Nici ala nu mi-a placut. Ala mi-a displacut din cauza inimilor verzi. Ma rog, trecem peste. Va arat oricum si clipul din Craiova (e mai lung, nu e doar din Parcul Botanic):

Revenind la aceste locuri unde timpul curge altfel, eu tind sa cred ca este un singur MARE astfel de loc in fiecare oras. Adica unul unde sa te simti cu adevarat bine. Eu, unul, ma simt asa in Cismigiu. Altii simt ca locul cu pricina e Herastraul, altii Parcul Carol. La fel cum prin Cluj multi se reculeg prin Parcul Central, in dreptul terasei Chios (de exemplu). Insa am impresia ca nu poti simti acelasi lucru si-n Cismigiu, si-n Herastrau. Nu stiu, asa cred eu. Astept sa ma contraziceti sau sa ma confirmati.

Voi aveti Locuri unde timpul curge altfel? Puteti da vreun exemplu? Ori, daca nu aveti, de ce? E ceva in mine care ma face sa resimt astfel aceste locuri sau cum? Serios intreb. Sunt chiar curios.

 

2 thoughts on “Locuri unde timpul curge altfel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.