Prima mea conferinta online – Povesti valuri si marketing

Categories VLOG
Prima mea conferinta online Povesti valuri marketing

Prima mea conferinta online s-a petrecut pe data de 1 noiembrie 2020. Cand zic PRIMA mea conferinta online, ma gandesc la prima conferinta la care am vorbit, desi n-ar fi chiar gresit nici altfel, caci nu am putut urmari nici macar o conferinta online cap-coada.

Drept urmare, ca spectator, ca participant, pot spune ca m-a afectat mult pandemia. Conferintele offline erau modalitati foarte misto de socializare si intalnire, iar eu resimt cel mai mult absenta socializarii. Si, ca fiinta sociala ce ma consider, ma simteam ca pestele-n apa la conferinte cu sute de participanti.

Ca participant, insa, ca speaker, stiu ca suna ciudat si poate ipocrit, insa eu m-am simtit mai bine sa vorbesc online. Stiu ca suna ciudat, stiu ca suna contrar a ce propovaduiesc, insa am puterea sa recunosc adevarul. Principalele mele 3 defecte pe care le am la conferintele normale, clasice, offline, sunt:

  1. Cand stau in picioare, am tendinta sa ma agit prea mult: ma legan, ma plimb, ma bâțâi (singurul cuvant scris cu diacritice din acest articol, altfel nu v-ati fi prins la ce ma refer), chestie care ma face sa devin prea obositor.
  2. Bonus, eu sunt oricum mare (ocup toata scena, stau deseori in fata ecranului) si viu-colorat. Deci obositor ori 3.
  3. Nici cu microfonul nu stiu ce sa fac. Daca-mi dai un microfon din ala fizic, pe care sa-l tin in mana, voi avea tendinta sa-l apropii prea mult de gura. Deci voi fi obositor si auditiv, nu doar vizual.

Cum s-au petrecut lucrurile in online? Pai simplu: pe ecran aparea prezentarea mea (mai colorata decat prevede legea, cum ar zice unii), eu aflandu-ma micut, intr-un colt. Stand pe fotoliu, singura agitatie care se observa era cea a mainilor, infinit mai putin obositoare decat daca m-as fi agitat cu tot corpul.

In plus, desi pare socant, eu chiar am teama de vorbit in public, teama care la mine se manifesta in mod dubios: ma agit, ma precipit si fix ca olteanul, ma apuc sa vorbesc foarte-foarte repede, ca sa apuc sa termin (exact cum vopseste olteanul gardul: repede-repede, sa nu se termine vopseaua). Nu zic ca am avut un discurs perfect, spun doar ca de la mine de acasa, chiar si imbracat intr-o camasa colorata (care s-a vazut prea putin din pacate) m-am comportat mult mai bine. A iesit, insa, in evidenta prezentarea mea power-point, lucru care m-a bucurat.

Despre ce am vorbit la prima mea conferinta online vedeti in clipul de mai jos, iar despre una dintre ideile enuntate gasiti mai multe detalii pe EmilCalinescu.EU.

Astept sa-mi spuneti cum m-am descurcat la prima mea conferinta online. Si, mai ales, vreau sa stiu daca ar trebui sa mai fiu invitat pe undeva. Ma rog, aceste ultime comentarii, oriunde le veti lasa, sunt mai mult pentru organizatori decat pentru mine.

3 thoughts on “Prima mea conferinta online – Povesti valuri si marketing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.