Clipuri scurte pe vlog?

Categories VLOG
Clipuri scurte pe vlog Emil Calinescu BLOND

Clipuri scurte pe vlog – iata solutia pe care multi mi-au sugerat-o, cel putin pe termen scurt. Dupa cateva luni, timp in care ar urma sa fac rost de abonati, ar urma sa cresc durata clipurilor. Drept urmare, de aceasta data am facut un clip de … sub 3 minute.

Sub 3 minute a insemnat 2:38. O fi mult? O fi putin?

Initial m-am gandit ca e un trailer, apoi mi-am dat seama ca e mai mult spre teaser. Atat de scurt este. Ceea ce, sa ne intelegem, nu e un lucru deloc rau.

Acum depinde si ce imi doresc eu de la vlog, la fel cum e important si ce-si doresc urmaritorii mei sa vada. Eu, unul, prefer vlogurile scurte, urasc vlogurile de peste 10 minute (atat de mult incat pur si simplu nu le pot urmari), fix d-aia nu prea ma mai uit la vloguri.

In sens contrar, simt ca piata vlogurilor scurte, nici tik-tok (twitterul Youtube-ului), dar nici ceva foarte lung, nu este indeajuns de ofertanta. Un vlog scurt, de 2-3-4 minute, o data pe saptamana pentru inceput, mi se pare o idee de exploatat. Apoi, cand situatia o cere, mai precis cand am chestii de comunicat si trebuie s-o fac mai des, caci am eu un plan pentru sfarsitul lui iulie, sa vedem daca se aliniaza corespunzator astrele.

Acum, asa cum mi-am promis, aici voi completa spusele de pe vlog. Asadar, 3 chestii:

  1. Atmosfera din sala de cinema este mult mai serioasa. La terasa e mai pe relaxare, mai pe caterinca, merg mai bine comediile.
  2. Distantarea sociala e oribila in ceea ce priveste filmele: eu vreau sa simt oamenii in jurul meu, sa le simt si sa le aud reactiile. Am vazut o comedie la Elvira Popescu (Edmond – Cyrano Mon Amour), insa nu am auzit ceva important: rasetele spectatorilor. Poate doar ale colegilor de la masa, desi chiar si acelea erau firave. Trist, foarte trist.
  3. Au fost foarte putini oameni la acea proiectie. Nedrept de putini.

Mai sus este trailerul filmului vazut la Elvira, iar pe Cinemil gasiti un articol despre filmele de vazut la cinema vs filmele de vazut de acasa. Cele de vazut in aer liber sunt o categorie distincta, zic.

Am spus deja in vlog, repet aici, mi-ar placea ca multe cinematografe sa aiba proiectii in aer liber. Mi-ar placea ca ele sa devina un obicei, doar ca acest obicei nu trebuie sa exluda proiectiile din salile de cinema. La Elvira, ca de altfel si la MTR, ar putea fixa in mod constant proiectii in aer liber, care proiectii sa fie mutate inauntru in cazul in care brusc incepe ploaia. Daca aceste proiectii ar fi fost o obisnuinta atat pentru organizatori, cat si pentru public, ar fi fost mult mai bine. Repet, nu doar ca solutie de compromis, in timpul pandemiei.

Eu, unul, nu prea gust astfel de proiectii. Cu exceptia proiectiilor din Piata Unirii din Cluj, din cadrul TIFF, mie nu prea-mi plac proiectiile-n aer liber. Nu doar ca de obicei se proiecteaza filme mai vechi, dar nu-mi place de obicei nici publicul. Elvira Popescu e o exceptie, e oricum un cinema elitist, aparte, unul dintre putinele cinematografe stradale, din afara mall-urilor, ramas functional.

In final va cer opinia: cum vi se pare ideea de a posta, cel putin o perioada, clipuri scurte pe vlog? Daca pe blog(uri) vorbesc mult si prost, macar pe vlog sa vorbesc altfel: tot prost, dar putin. Eu, unul, cred ca-i o idee buna ­čÖé

4 thoughts on “Clipuri scurte pe vlog?

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.