Asemanarea dintre un conformist si un nonconformist este simpla: amandoi sunt interesati de parerea celorlalti. Amandoi isi fac programul in functie de ceilalti, amandoi sunt cu un ochi pe ce fac ceilalti.
Sa va explic, pe scurt: un conformist se trezeste la ora 8 doar pentru ca ceilalti se trezesc la 8. El nu are neaparat ceva de facut, el nu are (inca?) serviciu, el se poate trezi la fel de bine si la 9, si la 10, dar isi propune sa fie in randul lumii. Drept urmare, se trezeste la 8.
Celalalt, nonconformistul, se trezeste la 12 ostentativ. Nu vrea sa se trezeasca la 8 ca toti ceilalti. I-ar fi mai util, poate si mai sanatos, dar el nu vrea sa fie in rand cu ceilalti. In turma. El trebuie sa fie diferit.
Daca n-a fost prea bun exemplul de mai sus, va dau un exemplu legat de haine, de culorile lor. Un barbat conformist se va imbraca cu tricou si camasa albastra, pentru ca albastrul e culoare barbateasca. Un barbat nonconformist se va imbraca in orice culoare in afara de albastru, tocmai pentru ca ceilalti au tendinta sa se imbrace in albastru. Nu conteaza ca lui ii sta bine in albastru ori ca sunt haine albastre chiar misto. El trebuie sa fie diferit.
Mai jos este ultimul meu clip, cel despre cafea. Va rezum aici ideea, fara sa fi terminat ce aveam de spus: eu nu sunt bautor de cafea nu din nonconformism, doar ca as fi ajuns bautor de cafea daca as fi fost conformist. Intelegeti diferenta?
Acum, ca sa intelegeti mai bine, va las si clipul meu de acum 4 ani, despre PRIMA mea camasa mov. Tot despre Asemanarea dintre un conformist si un nonconformist este. De fapt, dintre diferenta dintre cei 2.
In final, despre Asemanarea dintre un conformist si un nonconformist mai zic doar atat: v-ati gandit vreodata la insemnatatea expresiei „ca lumea” (scris, eventual, „k lumea”)? Da, stiu, la un moment dat postul preferat de muzica al tinerilor se numea astfel, cu k bineinteles. Stiti ce inseamna ca lumea de fapt? In randul lumii. Conformism. Fara sa constientizez de la inceput ce inseamna, pot spune ca nu mi-a placut niciodata expresie. Tin minte ca prin scoala generala, cand descoperisem noi cuvinte gen MISTO, MARFA si BETON (inca n-ajunsese englezescul COOL pe la noi), un coleg, mai tocilar de felul sau (asta-i era si porecla), folosea expresia ca lumea. Si din cauza persoanei poate, insa expresia mi s-a parut tot timpul prea … oficiala. Simteam ca, intr-un fel, apartine generatiei trecute. Imi suna de parca cineva nu vrea sa spuna MISTO sau MARFA si foloseste ceva care sa sune un pic mai bine decat FRUMOS. Apropo, stiti injuratura generatiei precedente, „moasa-ta pe gheata”? Eh, cam la fel si cu expresia ca lumea. Ca sa inchei, o chestie CA LUMEA nu este neaparat COOL. Ca lumea inseamna ca conformism, neinsemnand ca toate chestiile cool sunt cele hipsteresti, diferite. Intelegeti ideea 🙂
Asemanarea dintre un conformist si un nonconformist trebuie vazuta pe oameni. Eu am trasat ideile de baza. Acum voi ganditi-va la prietenii vostri si vedeti cine e conformist si cine e nonconformist.
ps: Asemanarea dintre un conformist si un nonconformist trebuie vazuta si prin prisma mancarurilor care-ti plac. Nu trebuie sa-ti placa o mancare doar pt ca o plac ceilalti, neinsemnand ca trebuie sa-ti displaca ostentativ. In cazul meu, nu-mi plac sarmalele, fara ca asta sa fie ceva intentionat. Pur si simplu NU IMI PLAC!
1 thought on “Asemanarea dintre un conformist si un nonconformist”