Cum ar fi sa fiu eu cea mai asteptata vedeta?

Categories Super-Blog 2017

Cum ai vrea sa impresionezi cea mai asteptata vedeta? Intrebarea asta este pusa cu precadere bucatarilor, dar nu numai. Raspunsul standard este Pentru mine orice client este vedeta, deci m-as comporta normal, doar ca nu prea e asa. Ideal ar fi sa gatesti la fel tot timpul, doar ca nu prea se intampla asta. La fel cum un medic, oricat si-ar dori, se va comporta diferit atunci cand pe masa lui de operatie va sta o vedeta.

In cazul meu, domnul din imagine a vrut sa se pozeze cu mine 🙂

Sa trecem repede peste discutia absolut inutila legata de vedeta. Imi displace cuvantul. Ideea de la care plec este ca fiecare om are persoane pe care le apreciaza. Oricat de respingator si de nociv vi s-ar parea ca politician, exista persoane care ar fi onorate sa-i gateasca lui Ion Iliescu. Altii lui Bill Gates, si el destul de antipatic pentru unii. Altii unui laureat al Premiului Nobel. Fiecare avand motivele sale, personale si/sau profesionale.

Ce ai gati vedetei preferate? Sa citim in sens invers: daca voi ati fi cea mai astetapta vedeta ce ati vrea sa vi se gateasca? Cum ati vrea sa fiti primiti? Raman in acest domeniu, las la o parte celelalte meserii.

In continuare va voi spune totul din perspectiva mea. Ce as vrea sa mi se gateasca, cum sa fiu primit? O precizare: eu stiu ca-s asteptat, ei stiu ca voi veni (deci nu-i ceva neanuntat). Asadar:

1. Pozitionarea mesei: sa nu fie in mijloc, sa se holbeze toti la mine, sa nu fie la intrare, sa nu fie langa bar, sa nu fie langa buda, sa nu fie pe un culoar circulat, sa nu fie nici la colt. Undeva la perete ori la geam. Oricum, prefer restaurantele unde mesele nu-s inghesuite.

2. Chelnerii sa vina doar cand ii chem. Prefer sistemele moderne, butoanele alea pe care apesi si vine chelnerul. Sunt vedeta, discut chestii importante, nu vreau sa ma trezesc cu chelnerul langa mine.

3. Vreau ca mancarea sa fie un mix intre specialitatea casei si gusturile mele. Imi place sa fiu surprins, imi place sa mananc ceva ce n-am mancat niciodata, da-s unele chestii care pe care nu le pot manca. Un singur exemplu: dovleacul. Oricat de buna ar fi placinta cu dovleac a bucatarului, eu nu o voi putea manca.

Fiind vorba de VEDETA Emil Calinescu, am pretentia sa fi fost studiat inainte. Sa-mi fi fost facut un research. Sa stie ca nu-mi place dovleacul, sa stie ca eu mananc mai degraba iute, sa stie ca-mi plac condimentele. Si sa stie ca-s intr-atat de oltean incat mananc franzela cu paine :)) Si ca vreau ceva cu praz 🙂

Acum, bazat tot pe gusturile mele, imi place ca la un restaurant sa mananc chestii pe care nu le pot manca acasa. Asta ca principiu de baza.

Totodata, restaurantul ar trebui sa gaseasca mixul perfect intre gustos si sanatos. Intre fara aditivi si conservanti, idealul dupa unii, si o mancare gustoasa. Trebuie sa scapam de tampenia evitarii cu orice pret a prajelilor, cum se tot lauda unii. Ma rog, nu e o tampenie daca esti bolnav, dar ideea este sa mananci ceea ce poti manca, nu sa mananci ceea ce mananca bolnavii din spital.

 

Asadar, daca esti restaurant mare, cu stele Michelin, ar trebui sa ai o presa de ulei la rece. Cea mai eficienta presa de ulei la rece este cea din poza de mai jos, Yoda Home Pro, gasibila in magazinul profitstore.ro.

Inca ceva: pretul este de doar 1400RON, accesibil si utilizatorilor casnici. Si-i si extrem de usor de folosit.

Acum, pentru ca nu sunt bucatar si pentru ca va ziceam ca vreau sa fiu surprins, doar voi schita meniul:

1. Aperitiv: Nu stiu exact cu ce pot fi surprins la aperitiv, dar mi-as dori. Oricum, aperitivul trebuie sa contina si ceva solid, dar si ceva lichid. Un digestiv bun ori un vin. Nefiind pretentios aici zic sa las chef-ul sa decida. Vorbind despre uleiul ala sanatos, as zice c-ar putea pune ceva salata de vinete. Uleiul ala ar putea iesi-n evidenta. Si poate ceva branza sofisticata.

2. Imi plac supele crema, imi place ciorba de burta, iubesc ciorba de fasole in pita. Dar sunt multe altele pe care nu le-am testat. Aici, insa, am o dorinta ascunsa: sa fie ceva cu praz. Sa ma simt oltean.

3. Felul principal: ceva la care se pricepe bucatarul cel mai bine. As opta pentru carne de vita, dar nu refuz nici carne de rata ori de miel, daca-s bine gatite. Nu ma pronunt asupra garniturii, spun doar ca nu suport sa mananc ditamai bucata de carne cu un sfert de cartof pe langa. Cantitativ, cele 2 trebuie sa fie pe cat posibil egale.

4. Ar merge si niste salata. Dar vreau ceva special. Nu stiu exact ce.

5. Vinurile le alege cheful. Eu sunt fan vin rose, dar el poate alege ce considera necesar la ce mi-a pus in farfurie. Daca-i frig, merge si-un vin fiert.

6. O fi desertul meu preferat inghetata, dar n-am mai mancat demult o prajitura sofisticata, intr-un restaurant de bun. De fapt, constat ca multe restaurante aduc desertul din alta parte. Ceea ce-mi displace ca idee. Aici am doar 2 pretentii: sa nu fie ceva foarte dulce. Propun ceva cu menta ori cu lamaie. Ori cu ambele.

7. Desi pare taraneste, mie-mi place sa beau intre feluri, inainte de masa, dupa masa ori timpul mesei si niste chestii deloc sanatoase, dar care-mi plac. Da, la cola ma refer.

E drept, pot accepta si inlocuitori ceva mai sanatosi, dar nu vreau sfaturi din alea ca nu e voie suc la masa. E voie ca asa vreau eu, vedeta! Mai jos va explic de ce am scris despre mine si nu despre alta vedeta 🙂

Acum incearca sa raspunzi la intrebarea Cum ar fi sa fii tu cea mai asteptata vedeta? Cum te-ai comporta, cum ar trebui sa te primeasca ceilalti, ce meniu ti-ai dori pe masa? Provocarea a venit de la Super-Blog 2017, o competitie pe care as putea-o traduce prin sintagma Bloggeri la cutite! 🙂

 

 

2 thoughts on “Cum ar fi sa fiu eu cea mai asteptata vedeta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.