Ce poti face IARNA LA MUNTE daca nu-ti place ski-ul

Categories Super-Blog 2017

Iarna te duci la munte pentru zapada. Pentru skiat. Odihna iarna la munte? Da’ ce, esti pensionar?

Nu sunt becalist din ala care considera ca skiul este sportul diavolului. Nu sunt credincios deloc, deci chiar nu stiu sa va spun relatia acestui sport cu cel de jos. Totusi, nu m-a atras niciodata acest sport. Nu doar ca nu-l practic, ci pur si simplu nu ma atrage nici macar sa ma uit la altii. De fapt, mie imi displace zapada. Pur si simplu as prefera o iarna secetoasa, fara pic de precipitatii, desi stiu ca acestea au utilitatea lor in agricultura (tarisoara noastra este atat de inapoiata incat inca depinde de ele).

Din acest motiv, am evitat mult timp sa vizitez muntele iarna. Am considerat ca dau prea multi bani pentru ceva inutil, caci exact ca-n bancul ala cu evreul la Hotel, simt ca dau bani pe ceva ce as putea folosi, dar n-o fac.

Cu toate astea, eu ma incapatanez sa nu skiez si sa nu  doresc a invata sa skiez (inca tin la integritatea mea corporala si la integritatea capului meu mare si blond), drept urmare va voi vorbi despre un sejur montan fara ski.

Dac-as fi revista din acea sclipicioasa (glossy, sper ca am tradus corect), mi-as fi intitulat articolul Odihna iarna la munte in cinci pasi. Pentru ca nu sunt asa ceva, dar pentru ca imi place sa scriu ordonat, va voi da in continuare cei 5 pasi, cele 5 lucruri pe care le poti face iarna la munte atunci cand excluzi skiatul.

 

Peisajele montane de iarna sunt superbe pentru fotografi

Nu sunt fotograf, dar profilul de instagram imi face deSEOri cu ochiul. Desi nu imi amintesc chiar in fiecare zi, mi-am propus sa postez macar o poza pe zi acolo. In medie, cam atat postez.

Acum, pentru ca suntem la capitolul odihna, trebuie sa subliniez un lucru: peisajele acelea superbe sunt chiar odihnitoare. O odihna de care poti beneficia ulterior: tu ca fotograf si modelul tau. Ma rog, ori narcisistul de mine, care se va putea lauda cu poze misto cateva luni bune dupa 🙂

Si, atentie: nu vorbesc despre aventurarea in locuri primejdioase. Pot fi gasite peisaje superbe chiar si in locuri sigure. Poti face poze misto si din hotel: balcon, terasa hotelulu … Daca n-ai balcon, direct din camera, pe geam. Iti trebuie imaginatie pentru a gasi locul ideal pentru poza perfecta 🙂

Sauna, jacuzzi + alte facilitati ale hotelului

E absurd daca militez pentru ramanerea la hotel? Multi zic ca este, ca te duci la munte sa iei aer. Ceea ce e adevarat, dar parca as merge si la o sauna, as juca si un biliard relaxant seara, as baga si un darts. Ceva relaxant, zic.

Iti faci prieteni noi in Hotel

Cine sta in hotel cand afara ninge ca-n povesti? Pai tot unul care uraste zapada, asa ca mine. Unul care a venit pentru altceva, nu pentru a skia. Deci un posibil prieten, fie si un om pe care nu-l vei mai intalni niciodata.

 

Turismul culinar nu trebuie exclus

Ati mers vreodata intr-o vacanta cu unicul scop de a experimenta mancaruri noi? Credeti ca mancarurile de la munte sunt aceleasi cu cele bucurestene? Daca veti comanda tot pizza, puteti spune ca-s aceleasi. Dar puteti incerca specialitati vanatoresti ori bulz cu pastrama de oaie…

Ori puteti merge la munte pentru provizii: branza de oaie direct de la ciobani (pusa la saramura te poate tine multe luni), miere de brad direct de la producatori, palinca, vin, dulceata de zmeura. Mai zic?

Pentru copii poate fi o vacanta pe cinste

Copiii se plictisesc repede, drept urmare ei apreciaza orice schimbare de peisaj. In vacante ei vor sa experimenteze, sa nu stea in acelasi loc. O vacanta dedicata lor, in care ei se distreaza, iar adultii se odihnesc, nu este chiar o vacanta nereusita. O locatie de cazare cu loc de joaca pentru copii si cu camerele adaptate pentru familii este una extrem de apreciata.

Toate aceste lucruri pot fi gasite la Hotel Royal din Poiana Brasov, una dintre cele mai interesante locatii de cazare din Poiana Brasov. Eu voi vizita acest hotel cu ocazia Galei Super Blog 2017 din decembrie, caci acest articol este inscris in frumoasa competitie blogosferica. Daca vreti sa merg acolo in calitate de castigator, puteti sa ajutati blogul acesta mic si blond prin cele 3 modalitati: like, share, comment.

ps: Tot din categoria ODIHNA IARNA LA MUNTE, acum cat timp ati baut ultima oara un vin fiert pe o terasa in aer liber, la -20 de grade?

 

1 thought on “Ce poti face IARNA LA MUNTE daca nu-ti place ski-ul

  1. Ei bine Emil aici ne asemanam un pic, nu imi place skiatul deloc dar iubesc zapada. Si da peisajele de iarna sunt superbe de pozat si postat. Asa ca poate prindem vreme prielnica pentru pozat la Gala, nu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.