Amintiri de la Bacalaureat

Categories VLOG

Ar trebui sa incep acest articol despre bacalaureat cu o intrebare sincera: cati dintre voi pronuntati cuvantul intreg, BACALAUREAT, si cati dintre voi folositi varianta prescurtata? Dam bacUL e mai usor de spus, mai ales in vorbirea orala.

Acum, despre acest Bacalaureat, spaima tuturor, am tot scris. Am scris inclusiv pe Cinemil, caci acest clip a fost facut inaintea vizionarii filmului omonim. Am scris, bineinteles, si pe blogul vechi, cel cu oarece tente educationale.

Fara sa intru in detalii, fara sa repet ceea ce am zis deja, vreau sa mai fac trei precizari. Pe langa cea facuta la inceputul articolului, care mi se pare relevanta. Cea mai importanta.

Asadar:

1. Nu vi se pare paradoxal ca inca mai tineti minte examenul de bacalaureat, mai putin sa rezolvati subiectele in cauza? Stiti exact ce materii ati dat, stiti exact cum a decurs, va amintiti de emotii, va amintiti cum a decurs oralul, va amintiti de ce ati dat materia X si nu materia Y, va amintiti langa cine ati stat la o proba sau alta … Deci va amintiti langa cine ati stat la matematica, va amintiti ce emotii aveati la matematica, dar ati uitat matematica. Nu e tare?

2. Nu vi se pare tare ca o chestie care v-a stresat atata, o chestie atat de importanta, este acum o amintire amuzanta? Mie mi se pare tare ca rad de fiecare detaliu pe care mi-l mai amintesc de la bac.

3. V-am zis de atatea ori ca nu cred articolele tip Perle de la bac. Nu le cred pentru ca mi s-a zis candva cum se fac. Doar ca exista o perla, o faza extrem de amuzanta, pe care nu v-o zic cum am aflat-o, dar care-i reala 100%.
Se intampla la oral la romana. Deci pe vremea cand se dadea oral la romana. Cica ii picase unui elev un subiect legat de romanul Morometii. El, elevul, nu stia mare lucru, parea ca memorase niste comentarii pe de rost, dar fix subiectul ala nu-l stia. Asa ca profesorul decide sa-i puna o intrebare. Sa vada, totusi, daca a citit romanul sau nu. Si intreaba de „personajul Bisisica”. Elevul, speriat, nu-si aminteste. Nu mai tin minte ce tampenie a spus, dar oricum zisese ca, citez: „este un personaj neimportant; nu e personaj principal”. Eh, acum fie ca ati citit romanul si va aduceti aminte, fie ca dati repede search pe google, sigur stiti ca Bisisica era o oaie. O statuie vie, cum ar zice ministrul agriculturii. Nici nu mai conteaza cat a luat elevul in cauza.
Eh, ideea e ca aceasta faza mi se pare mai amuzanta decat toate perlele de la bacalaureat din presa, care jumatate-s inventate, un sfert sunt reale, dar de la alte examene, iar celalalt sfert sunt reale. Doar un sfert.

Acum urmariti clipul de pe vlog despre Bacalaureat. Si sariti cu comentariile, povestiti-mi ceva misto despre bacul vostru. Chiar vreau sa rad ­čÖé Si dati si-un subscribe, ca am doar 55 si ma fac de ras. Mai rau decat daca as fi picat bacul. Zic.

 

1 thought on “Amintiri de la Bacalaureat

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.