Sfanta Parascheva. Religie.

Categories VLOG

Unul dintre subiectele tabu este religia. Mai ales daca acea persoana este una care, din N motive, frecventeaza biserici, moaste si alte chestiuni de genul.

Cu toate astea, ceva ingrijorator se intampla: din ce in ce mai multi tineri, adolescenti chiar, reincep sa mearga la Biserica. Sa nu credeti ca celebra CpF are doar pensionari pe listele de semnaturi. Dimpotriva.

Ca de obicei, va las clipul tras la Mitropolia din Iasi anul trecut. Caci aici, pe Blond.ro, toate articolele se termina cu un clip de-al meu. 

Doar ca, in acelasi timp, voi semnala un trailer al unui film ce va intra in cinematografe saptamana viitoare. Subiectul este, bineinteles, tot religia:

Acum, ca sa revin la clipul meu, zic din start: bisericile si catedralele sunt pentru mine doar niste obiective turistice. Nu simt nimic in suflet cand intru in ele. Le vizitez, nu pot sa le evit, sunt unele pe care pur si simplu nu le poti ocoli, dar nu as face in veci un sejur exclusiv ecumenic. Sa ma duc sa vizitez strict Manastirile din Nordul Moldovei (ca sa dau un exemplu). Nordul Moldovei, Bucovina, tot aia. Nu dati cu pietre 🙂

Nu m-as putea lauda ca intr-un oras am vizitat doar bisericile si catedralele, nimic altceva. Mi s-ar parea absurd. Dar ar fi la fel de absurd sa merg in Paris si sa nu vizitez Notre Dame. Ori sa fi mers in Iasi si sa nu vad Mitropolia (aia de unde vin majoritatea Patriarhilor). Nu am pupat moaste, nici macar nu m-am inchinat cand am intrat in Biserica, dar tot am intrat. Curiozitatea m-a impins in ea, desi habar n-am de unde vine acea curiozitate: de jos sau de sus? Voi afla in viata de apoi #cumarveni :))

Acum va las in compania clipului, care-i despre Mitropolie, Religie, Sfanta Parascheva, Iasi, maicute si alte alea. Serios, desi nu e cu shaorma, e cu de toate. Enjoy 🙂

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.