Berea Mythos din Romania e usor diferita de cea din Grecia

Categories VLOG

Berea Mythos este o bere 100% greceasca. Ea nu este produsa in Romania sub licenta, ca alte beri internationale, ci este adusa direct din Grecia. Din acest motiv nu o gasiti chiar peste tot. Este o bere rara si, conform unei legi binecunoscute din economie, o bere rara este o bere valoroasa.

Acum, diferentele le vedeti in clip. Nu insist asupra lor. Raman, insa, cu intrebarea: de ce sunt cele 2 diferite? Berea pentru export e diferita (dupa gust, una place unuia si displace altuia) de cea adresata pietii interne. De ce? Serios: de ce?!

Si v-am aratat dovada, adica nu e doar o impresie, nu e doar ceva ce mi se pare. Scrie clar pe eticheta: 5% intr-o parte, 4.7 in cealalta parte. De ce nu se stie.

In Romania, pe vremuri, se spunea ca marfa de export e superioara calitativ celei adresate consumului intern. Aparusera si bancuri, unul era despre un pui. Cica intreaba cumparatorul daca puiul e pentru export sau nu, la care vanzatoarea ii spune: Vreti sa vorbiti cu el sau sa-l mancati? 

Revenind la berea Mythos … Partea si mai interesanta este ca foarte putini vor observa asta. Gustul este asemanator, nu identic, insa nu-si va aminti nimeni ca au baut in Grecia o bere diferita de asta. E gust asemanator, e cam tot aia, e ok.

In alta ordine de idei, cineva-mi semnala ca si ouzo, bautura aia atat de buna, este de fapt diferita. Ca nu tot OUZO-ul e la fel. Eu am observat diferente mari de tarie, iar diferenta dintre 40 si 45% se simte. Se simte mult mai intens decat diferenta dintre 4.7 si 5%.

Cam atat despre Berea Mythos, o bere buna, prea scumpa pentru calitatea ei efectiva. O bere cu aroma de Grecia, dar nu mai mult. Recomand a fi testata, consumata in serile grecesti ori la mesele grecesti, dar careia nu-i vad rostul consumului in mod curent. Oricum, grecii nu-s renumiti, precum nemtii, belgienii, cehii ori danezii, pentru producerea de bere. Ouzo da, bere mai putin.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.